TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI, czyli turecki rosół z kurczaka

tarihinde Mohammadreza Makhloughi tarafından gönderildi

Turecki rosół z kurczaka. Prosty przepis na rosół — potrawę znaną i lubianą w Polsce, tu w odrobinę innym, tureckim wydaniu. Jeśli chcesz zacząć przygodę z kuchnią turecką, ale nie lubisz dużych eksperymentów kulinarnych, ten przepis jest dla Ciebie! Smacznego!

arpa-sehriyeli-corba

  • Przepis dla 4 osób
  • Orientacyjna wartość energetyczna (na osobę): 143 kcal
  • Łatwość przyrządzenia: normalne
  • Całkowity czas wykonania: 60 minut

SKŁADNIKI:

turecki rosół z kurczaka

PRZYGOTOWANIE

 

  1. Umyć kurczaka, włożyć do garnka i ugotować do miękkości.
  2. Wyjąć kurczaka, podzielić w kawałki ręką.
  3. Masło roztopić w garnku, dodać pokrojone w kostkę pomidory, przykryć i dusić 3-4 minuty.
  4. Dodać koncentrat, wlać rosół i przykryć. Gotować 10 minut.
  5. Dodać ugotowanego kurczaka i wsypać makaron, zamieszać i gotować, aż makaron zmięknie.
  6. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wlać sok z cytryny. Można udekorować natką.

Bu gönderiyi paylaş



← Daha eski gönderi Daha yeni gönderi →