SZPINAKOWY BÖREK

tarihinde Mohammadreza Makhloughi tarafından gönderildi

Na dzisiejszym rogu tureckiej kuchni!
SZPINAKOWY BÖREK

Składniki:

Borek ze szpinakiem po turecku

 

Przygotowanie:

Umyj i posiekaj szpinak na drobne kawałki. Posiekaj cebulę na drobne kawałki. Rozpuść masło na patelni i dodaj cebulę. Smaż cebulę aż się lekko zrumieni. Dodaj szpinak do patelni i kontynuuj smażenie, aż puści wodę i woda odparuje. Dodaj przyprawy i wymieszaj. Odstaw przygotowaną mieszankę szpinakową do ostygnięcia. Rozłóż arkusz ciasta filo na płaskiej powierzchni. Polej olejem i podziel na 4 części. Równomiernie rozłóż przygotowaną mieszankę szpinakową na każdej części ciasta. Pokrusz ser lor i posyp go na wierzchu mieszanki szpinakowej. Złóż ciasto w kształcie trójkąta, nadając mu formę bułeczki. Ułóż bułeczki na natłuszczonej blasze. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 20-25 minut. Podawaj na ciepło.

turecki przepis kulinarny

Smacznego!


Bu gönderiyi paylaş



← Daha eski gönderi Daha yeni gönderi →